Ödeshög den lilla kommunen med de stora möjligheterna
Kommunalrådet har ordet

November-Deecmber 2008

Äntligen är budgeten klar. Det har varit en mycket tuff och intensiv tid att försöka få ihop en allians budget. I korta drag så kan man sammanfatta den så att inga ytterliga besparingar på barnen och de äldre kommer att ske, men att kommunen måste se över och effektivisera administrationen som blivit för stor. Vidare ska de politiska nämnderna släs ihop till en och så höjs skatten nästa år med 30 öre.

Det viktiga för oss kristdemokrater var hela tiden att inte ytterligare besparingar skulle drabba barn och skola och äldreomsorgen och så blev det. Det är alltid ett givande och tagande i en förhandling men på den punkten vek vi oss inte. Du som kommer på kristdemokraternas adventsfest kommer att få mera information om alla turer omkring 2009 års budget. Jag vill passa på att tacka gruppledaren Arne Arvidsson för hans enorma insats under dessa slitsamma förhandlingar, Tack Arne!

Tre nya företag har eller kommer att etablera sig i Ödeshög, Sonoform från Tarnås, norreko från Danmark och ett nytt företag som har flyttat in i Ömeks gamla likaler i Heda. Det känns roligt att dessa företag har bestämt sig att komma till oss. Och de säger allihop att det är det unika läget vid E4:an och att Ödehsög ligger mitt emellan Jönköping och Linköping som fått dem att satsa.

Det händer väldigt mycket hela tiden. Igår var jag inbjuden att vara med när Flensted invigde sitt helt nybyggda, gigantiskt stora kylrum med 10,000 pall platser. Kostand för detta uppgick till över 30 miljoner kronor. Platschefen Hans Gustavsson säger att det är frågan om de skall bygga till mer utan när det är dags igen. Imorgon ska jag träffa ett företag som kanske vill etablera sig i Ödeshög. Det är därför viktigt att kommunen investerar i mer mark brevid E4:an så att kommunen är beredd när fler företag knackar på dörren. Det är fler som har hört av sig för.

Även detta vill jag berätta om på vår advenstfest och flera andra nyheter som säkert kommer att intressera dig.

Har du frågor och idéer tveka inte utan hör av dig. Mitt telefonnr är: 0144-35017 eller hem: 0144-21025.

Jag vill önska er alla en riktigt God och Fridsam Jul och ett Gitt nytt 2009. MVH/Magnus Oscarsson

 

Fråga oss!

Magnus Oscarsson
0144-210 25, 073-405 55 67
E-mail: magnus.oscarsson@odeshog.se

Copyright ©2008 Kristdemokraterna i Ödeshög | Powered by: WebFAST